Новак Джокович е на полуфинал на Откритото първенство на Великобритания за

...
Новак Джокович е на полуфинал на Откритото първенство на Великобритания за
Коментари Харесай

Джокович с 33-та поредна победа на Уимбълдън

Новак Джокович е на полуфинал на Откритото състезание на Великобритания за 12-и път в кариерата си след триумф над руснака Андрей Рубльов с 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 за два часа и 51 минути игра на централния корт.

Сърбинът бе провокиран и трябваше да прави поврат в своя мач №400 в шампионатите от Големия шлем, граница, достигана само от Роджър Федерер и Серина Уилямс. Следващият му съперник е италианецът Яник Синер, който пък спря различен руснак - една от приятните изненади в шампионата, Роман Сафиулин с 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

Вторият подложен в схемата Джокович реализира 33-та поредна победа на " Уимбълдън ".

Това е общо 46-и полуфинал в Големия шлем за сърбина, който изравни рекорд на Федерер по този индикатор, а също така става третият най-възрастен тенисист, достигал до топ 4 в „ Ол Инглънд клъб “.

Вчера стана явен и първият полуфинал при дамите - сред Елина Свитолина (Украйна) и Маркета Вондрушова (Чехия), отстранили съответно Ига Швьонтек (Полша) и Джесика Пегула (САЩ) с по 2:1 сета.
Днес завършват четвъртфиналите на сингъл
Днес се играят четвъртфиналите и в другата част на схемата при дамите и мъжете. 

В повтаряне на миналогодишния край ще спорят Онс Жабер (Тунис) и шампионката Елена Рибакина (Казахстан), а също по този начин Мадисън Кийс (САЩ) и Арина Сабаленка (Беларус). Те ще дефинират другата полуфинална двойка.

При мъжете дуелите са Карлос Алкарас (Испания) - Холгер Руне (Дания) и Даниил Медведев (Русия) - Кристофър Юбанкс (САЩ). Датчанинът преодоля Григор Димитров в предходната фаза.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР